BUSSUM - Value8 wil voorkomen dat beleggers aandelen kopen op basis van te hoog gespannen verwachtingen. Daarom waarschuwde de directie van het fonds beleggers maandag dat de koers de laatste tijd te snel is opgelopen.

Sinds begin december is de koers van het aandeel gestegen van ongeveer 15 euro naar 36 euro afgelopen vrijdag. In die periode heeft Value8 enkele stappen in zijn ontwikkeling gezet, waaronder uitbreiding van de investeringsportefeuille. Verder nam Delta Lloyd een belang in het fonds.

Volgens Value8 zijn deze ontwikkelingen echter geen rechtvaardiging voor de forse koersstijging. ''Een stijging is verklaarbaar, maar de mate waarin dit gebeurt, houdt met die ontwikkelingen geen gelijke tred'', aldus de verklaring van het bestuur.

De Vries
Value8 werd eind 2008 opgestart door Peter Paul de Vries, de oud-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. Vrijdag kreeg De Vries nog een prijs van beursbedrijf NYSE Euronext voor de ''koersexplosie van 331 procent'' in 2009.

Value8 verwacht binnen enkele jaren een winst per aandeel van 2 euro te kunnen laten zien. Het fonds gaat ook kijken hoe het aantal vrij verhandelbare aandelen kan worden vergroot.