LONDEN - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) is begonnen met de verkoop van meer dan driehonderd vestigingen in Groot-Brittannië. Potentiële bieders hebben tot eind deze maand om hun interesse kenbaar te maken. Dat meldde de Britse zondagskrant Sunday Times.

Volgens de krant heeft RBS al documenten over de verkoop verstuurd naar geïnteresseerde partijen. De Zwitserse bank UBS zou zijn ingeschakeld om de verkoop te begeleiden. Tot de mogelijke bieders behoren National Australia Bank en de Spaanse bank Santander, aldus Sunday Times.

Staatssteun
De verkoop van de filialen is een tegenprestatie die de Europese Commissie eiste van RBS voor de staatssteun die de bank ontving. Afgelopen week verkocht het concern al een deel van zijn vermogensbeheeractiviteiten. Ook is de bank dichtbij de verkoop van zijn belang in de grondstoffenhandelaar RBS Sempra.

De Britse overheid pompte tussen de 60 en 100 miljard pond sterling in de bank om te voorkomen dat RBS zou omvallen. De overheid bezit nu een belang van 84 procent in RBS.