ZEEWOLDE - Tot het laatste moment werd er donderdagavond in Zeewolde op het hoofdkantoor van Spyker gewerkt aan het bod dat de sportwagenfabrikant doet op het Zweedse automerk Saab. Volgens topman Victor Muller is het bod om ''vijf voor elf'' de deur uitgegaan.

Muller zegt niet te weten wat de gang van zaken na het indienen van het bod precies is. ''Ik schat in dat het tot begin volgende week duurt voordat we wat horen.''

Muller denkt dat er verschillende biedingen op het Zweedse automerk komen. Het bod van Spyker beslaat een paar honderd pagina's. Over financiële details doet Spyker geen mededelingen.

De bieding van Spyker is via email richting GM gegaan. ''Dat is in tien delen verstuurd, zoveel bijlagen zaten erbij.''

Geen winst

Eigenaar General Motors (GM) had Spyker tot donderdagavond elf uur de tijd gegeven om een bod uit te brengen op Saab. Woensdag zei GM-topman Ed Whitacre niet meer te verwachten dat Saab overgenomen wordt.

GM kocht in 1990 een belang van 50 procent in Saab en in 2000 werd het bedrijf volledig overgenomen. Sinds 2001 heeft Saab echter geen winst meer geboekt. GM besloot daarom Saab te verkopen en zich op de vier automerken Chevrolet, Cadillac, GMC en Buick te richten.

Juni vorig jaar werd Saab in principe al verkocht aan het Zweedse Koenigsegg, maar dat bedrijf blies de transactie eind november af.