AMSTERDAM - Een curator heeft beslag gelegd bij mediabedrijf Vivenda (VMG). Dat meldt VMG donderdag. Het maximale financiële risico is volgens het bedrijf 117.500 euro.

Het gaat om de curator van het sinds maart 2007 in faillissement verkerende Publishing Partners Nederland (PPN). PPN zou nog een vordering hebben op VMG (destijds genaamd RT Company) in verband met de aankoop van internetprovider Wish-NokNok.

De curator heeft daarom beslag gelegd op aandelen van diverse werkmaatschappijen van VMG, evenals op de bankrekening van de onderneming. VMG stelt echter dat ''de betaling wel degelijk heeft plaatsgevonden''.

Twijfelachtig
Het mediabedrijf vindt dat ''onder twijfelachtige argumenten'' toestemming is gegeven tot het leggen van beslag. Het bedrijf benadrukt verder dat geen toestemming is verleend om beslag te leggen op bankrekeningen van de werkmaatschappijen en dat de operationale activiteiten geen hinder ondervinden.

Het bestuur liet in het persbericht weten het te betreuren zo veel kosten en inspanningen te moeten maken om zaken uit het verleden ''waarbij wij geen enkele betrokkenheid bij hadden'' op te lossen. VMG zal de curator van PPN persoonlijk aansprakelijk houden voor de schade, aldus het bedrijf.

Op de beursvloer moest het aandeel een daling van 2,2 procent incasseren.