AMSTERDAM - BinckBank schort haar aandeleninkoopprogramma voor onbepaalde tijd op, vanwege de verwachte nieuwe kapitaalseisen die aan banken worden gesteld. Bovendien zijn de bedrijfsactiviteiten de afgelopen periode sterk gegroeid. Dat maakte BinckBank dinsdag bekend.

De kapitaaldoelstellingen van BinckBank blijven ongewijzigd. Dit zijn een minimum Tier-1 vermogen van 100 miljoen euro en een solvabiliteitsratio tussen de 12 en 20 procent. Ook het dividendbeleid blijft onveranderd.

BinckBank maakte op 30 september 2008 bekend te starten met het inkopen van eigen aandelen. In der periode van 1 oktober 2008 tot en met nu zijn er ruim 3 miljoen aandelen ingekocht tegen een gemiddelde koers van 7,62 euro.

Logisch
Volgens analist Maarten Altena is het stopzetten van het aandeleninkoopprogramma een logische stap. Dat schrijft hij in een rapport.

''Ten eerste is de kracht van het bedrijfsmodel van BinckBank de schaalgrootte en dit vraagt investeringen voor toekomstige groei. Ten tweede worden nieuwe kapitaalseisen verwacht voor financiële instellingen en ten derde maakt de recente stijging van het aandeel een aandeleninkoopprogramma minder aantrekkelijk.''