STOCKHOLM - Vertegenwoordigers van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) hebben maandag opnieuw gesproken met de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker Cars over de verkoop van Saab.

Dat meldde de Zweedse radio maandag.

Spyker en Saab-eigenaar GM spraken in de Zweedse hoofdstad Stockholm over het nieuwe bod dat Spyker zondag uitbracht op de verlieslijdende Zweedse autoproducent. Vorige week ketste een overeenkomst tussen GM en Spyker nog af.

Spyker gaf GM aanvankelijk tot maandagavond elf uur om alsnog tot een akkoord te komen.

Spyker-directeur Victor Muller zei later echter tegen een journalist van de Zweedse kwaliteitskrant Svenska Dagbladet niet meer vast te houden aan dat ultimatum na gesprekken met GM.

Details
Een woordvoerder van een van de vakbonden van Saab-personeel zei dat hij de details van het huidige voorstel van Spyker kent. ''Dat is een goed bod en GM hoort daar met grote belangstelling naar te kijken.''

Zweedse analisten en regeringsfunctionarissen hebben er echter weinig vertrouwen in dat het nieuwe bod de overlevingskansen van Saab heeft vergroot. Sommige analisten van de auto-industrie denken dat moederconcern General Motors (GM) helemaal niet geïnteresseerd is in een redding van Saab.

Concurrentie
''Waarschijnlijk nemen ze liever nu de kosten van het sluiten van Saab voor hun rekening, zodat ze niet over vijf of tien jaar met nieuwe concurrentie worden geconfronteerd'', zei een van hen op de Zweedse radio.

Spyker gaf maandag geen commentaar op de inhoud van het bod en de verwachtingen. Op de beurs in Amsterdam koerste Spyker bijna 20 procent omhoog dankzij het nieuwe overnamebod.

Kijk hier voor al het nieuws rondom Saab en Spyker