AMSTERDAM - Aandeelhouder Aimco wil samen met TNT werken aan de consolidatie van de Europese koeriersmarkt. Dat zei bestuursvoorzitter Leo de Bever van de Canadese vermogensbeheerder woensdag.

''De huidige Europese koeriersmarkt is heel erg gefragmenteerd. We hopen met TNT te werken om de markt te consolideren en de organisatie te helpen groeien'', aldus De Bever.

De topman zei verder dat het team van Aimco bekendstaat om zijn bereidheid samen te werken met het management van bedrijven om problemen die groei in de weg staan op te lossen.

Splitsen
Dinsdag werd bekend dat Aimco samen met investeringsfonds Jana Partners een belang van ruim 5 procent heeft genomen in TNT. Marktkenners gaan ervan uit dat de twee investeerders TNT willen opsplitsen.

TNT-bestuursvoorzitter Peter Bakker zei woensdag in Het Financieele Dagblad dat het bedrijf nog niets heeft gehoord van de nieuwe aandeelhouders. Bakker stelde dat niet alle grootaandeelhouders zich ook actief met de strategie van het bedrijf willen bemoeien.

Een woordvoerder van TNT wilde woensdagochtend geen commentaar geven op de uitspraken van de Aimcotopman.