UTRECHT - Aandeelhouders van bank en verzekeraar SNS Reaal hebben donderdag toestemming gegeven voor een verhoging van het salaris van topman Ronald Latenstein. Na afloop van de vergadering werd Dick Okhuisen benoemd tot lid van de raad van bestuur.

Vanaf volgend jaar zal Latenstein een jaarsalaris ontvangen van 570.000 euro. Dat is een verhoging van 7 procent ten opzichte van zijn huidige salaris. Eerder liet minister Wouter Bos (Financiën) weten dat de nieuwe beloning past binnen afspraken die banken onlangs maakten, de zogenoemde Code Banken.

Het salaris van Latenstein is lager dan dat van zijn voorganger Sjoerd van Keulen. Die ontving in 2008 623.000 euro. In tegenstelling tot Latenstein krijgen de andere SNS-bestuurders geen verhoging. Hun salaris blijft op 474.000 euro staan.

Het nieuwe beloningsbeleid gaat in per 1 januari 2010. Het beperkt de bonussen verder. De bestuurders krijgen maximaal een jaarsalaris aan bonus mee. De variabele beloning wordt daarnaast alleen nog in cash uitbetaald en niet meer in aandelen.