AMSTERDAM - Post- en logistiek concern TNT blijft voorzichtig in de beoordeling van het economisch herstel.

De volumes in de pakketdivisie in eerste negen maanden van dit jaar liepen scherp terug ten opzichte van 2008, maar de afgelopen twee maanden zag het concern daarin verbetering optreden. Dat maakte TNT donderdag bekend voor het begin van een analistenbijeenkomst waarop het bedrijf een nieuwe strategie tot 2015 zal presenteren.

TNT denkt dat de volumes bij de pakketdivisie in het lopende kwartaal en in het eerste kwartaal van 2010 bepalend zullen zijn voor de kracht van het economisch herstel.

Volume
Het bedrijf verwacht bij de postdivisie volgend jaar in Nederland een volumedaling van 7 tot 9 procent zal laten zien. Gemiddeld tot 2015 verwacht het concern een volumedaling van 6 procent. Mensen kiezen steeds meer voor alternatieven zoals email.

TNT heeft dit jaar tot nu toe 434 miljoen euro bespaard en verwacht volgend jaar nog eens 200 miljoen aan kostenbesparingen te realiseren. Het bedrijf neemt de komende twee jaar mogelijk ook een voorziening van maximaal 150 miljoen euro om de activiteiten verder te herstructureren. De voorziening houdt geen verband met de aangekondigde verdere kostenbesparingen.