AMSTERDAM  - Of het klimaatverdrag in Kopenhagen er nu wel of niet komt, beleggers zien duurzame energie als dé branche om in te investeren. Dit geldt zowel voor volgend jaar als ook voor de komende vijf jaar.

Door Belegger.nl

Dat blijkt uit onderzoek van ING. De resultaten laten zien dat beleggers verwachten in 2010 het meeste geld te kunnen verdienen door te beleggen in duurzame energie (32 procent), grondstoffen (28 procent) en olie (19 procent).

Beleggers zien vooral schaarste aan grondstoffen, opkomende landen en duurzaam produceren als belangrijkste trends die kansen bieden op de beleggingsmarkt.

Bedreiging
Als grootste bedreiging ziet meer dan de helft van de beleggers, zo’n 56 procent, het gebrek aan consumentenvertrouwen als de grootste bedreiging voor beleggingen de komende jaren.

Van de ondervraagden is zelfs 42 procent bang voor een nieuwe crisis in de westerse wereld. Ook ziet 42 procent de negatieve berichtgeving in de media ook als een bedreiging. Desondanks zijn er nauwelijks zorgen over de inflatie. Slechts 12 procent van de beleggers ziet dit als een bedreiging.