AMSTERDAM - Het is waarschijnlijk dat ING Groep nv zijn verzekeringsactiviteiten naar de beurs zal brengen, zegt de voorzitter van NYSE Euronext Amsterdam, Joost van der Does de Willebois, zaterdag tijdens het Amsterdam Financial Forum tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Gezien de omvang van het verzekeringsbedrijf, zal het voor een andere partij niet makkelijk zijn om zo'n acquisitie te financieren. Het is waarschijnlijker dat ING deze activiteiten naar de beurs zal brengen", aldus Van der Does de Willebois.

Beursgang
De chief executive zegt hierover al gesproken te hebben met ING en dat hij alles zal doen wat er in zijn macht ligt om hierbij "behulpzaam te zijn". Een eventuele termijn waarop een beursgang kan plaatshebben is hierbij nog niet ter sprake gekomen.

Naast reorganisaties van bestaande genoteerde bedrijven, wijst de beurstopman op nog twee trends die de komende tijd tot nieuwe noteringen kunnen leiden.

Trends
Aan de ene kant verwacht hij dat private equity partijen om geld vrij te maken bedrijven uit portefeuille naar de beurs zullen brengen. Anderzijds neemt hij toenemende interesse waar van buitenlandse bedrijven voor een notering in Amsterdam.

Van der Does de Willebois is het verder oneens met Neelie Kroes, lid van de Europese Commissie, dat er in de financiele sector na de maatregelen die volgen op de staatssteun een level playing field is ontstaan. "De Europese sector wordt door de mededingsautoriteiten harder aangepakt dan de Amerikaanse sector."

Fragmentatie
Volgens de beursvoorzitter is het gevolg van het uiteenlopende beleid dat de Europese sector gefragmenteerder wordt, terwijl in de Verenigde Staten juist sprake is van concentratie.