ROTTERDAM - Dim Vastgoed wordt mogelijk overgenomen. Het bedrijf heeft van Southeast US Holdings een openbaar bod gekregen op alle uitstaande aandelen.

Daarom schort het vastgoedbedrijf de eerder aangekondigde claimemissie tot nader order op, maakte Dim Vastgoed vrijdag bekend.

Southeast US Holdings, een dochtervennootschap van Equity One, biedt 6,16 dollar per aandeel, onder voorwaarde van een aanmeldingspercentage van minimaal 95 procent. Equity One heeft reeds 75 procent van de aandelen van DIM Vastgoed in handen.

Aandelen
Volgens directeur Tim Koster staan er in totaal circa 8 miljoen aandelen uit. De prijs die Equity One dan voor de resterende 2 miljoen aandelen zou betalen bedraagt ongeveer 12,3 miljoen dollar. Deze aandelen zijn waarschijnlijk in handen van Nederlandse particulieren, aldus Koster.

De slotkoers van donderdag bedroeg 4,15 dollar. Beleggers waren vrijdag zeer ingenomen met het voorstel. De koers van het aandeel DIM maakte vrijdag op de beurs van Amsterdam een sprong van 38 procent en noteerde een uur na de opening op 5,73 dollar.

Bestuderen
DIM heeft laten weten het voorstel te bestuderen. Equity One heeft intussen de lening die het eerder aan DIM heeft versterkt en die op 1 januari 2010 zou aflopen, met drie maanden verlengd. Daarnaast heeft Equity One een nieuw krediet verstrekt van 3 miljoen dollar.