AMSTERDAM - Bank en verzekeraar ING heeft een ,,verwaarloosbare blootstelling'' aan het in betalingsproblemen geraakte Dubai World via obligatieleningen. Dat zei een woordvoerder van ING donderdag desgevraagd zonder daarbij financiële details te geven.

ING heeft obligatieleningen van Dubai World in bezit. Ook zit ING in een aantal bankenconsortia die leningen hebben verstrekt aan het concern. In totaal heeft Dubai World een schuld van rond de 59 miljard dollar.

De grootste lening waar ING een deel van heeft verstrekt, is een lening van 5,5 miljard dollar. "We zijn een van de kleine spelers", aldus de woordvoerder.

Dalers
Woensdag werd bekend dat Dubai World, een van de belangrijkste investeerders in Dubai, in problemen is gekomen. ING was donderdag vervolgens een van de grootste dalers op de beurs.

Het aandeel verloor tot 6 procent doordat ING werd genoemd als een van de banken die krediet zouden hebben verstrekt aan bedrijven in Dubai.

ING liet weten de risicokosten voor de komende kwartalen niet te hoeven bijstellen als gevolg van het verstrekte krediet aan Dubai World.