AMSTERDAM - Voedingsmiddelenconcern Wessanen en oud-bestuursvoorzitter Ad Veenhof stonden dinsdag op scherp tijdens een zitting bij de Amsterdamse rechtbank. De twee partijen hebben ruzie over de vertrekregeling van de oud-topman.

De twee partijen ruzieden dinsdag opnieuw over het functioneren van Veenhof. Hij stond sinds 2003 aan de top van het bedrijf en werd eind februari van dit jaar aan de kant gezet. De advocaat van het bedrijf haalde snoeihard uit naar de topman. Veenhof was volgens de raadsman een dominant leider, die zich onder meer met de financiële verslaglegging bemoeide.

Dominant
Eerder dit jaar noemde Wessanen de oud-topman al oncollegiaal en dominant. Hij zou alle macht naar zich hebben toegetrokken en soms zaken buiten medebestuurders om hebben geregeld. Daarom wil Wessanen de vertrekregeling die het bedrijf en Veenhof in 2007 overeenkwamen, niet betalen.

De raadsman van Veenhof noemde de verwijten aan het adres van Veenhof onzin. "Waar zijn de bewijzen?" Wessanen, bekend van natuurvoedingsmerk Zonnatura en snackmerk Beckers, herhaalde dinsdag niet de aantijging dat Veenhof verantwoordelijk zou zijn geweest voor de problemen rond het Amerikaanse dochterbedrijf ABC. "Daar is ook geen bewijs voor", aldus de advocaat van Veenhof.

Toestemming
Wessanen vroeg eerder dit jaar toestemming aan aandeelhouders om naar de rechter te mogen gaan en bracht hierbij Veenhof in verband met de fraudezaak rond de dochteronderneming.

De rechtbank liet dinsdag weten haar uiterste best te doen om nog dit jaar tot een beslissing te komen.