AMSTERDAM - KPN stopt in België met de dienstverlening aan grote bedrijven. Het telecomconcern verkoopt de betreffende onderdelen voor 65 miljoen euro aan branchegenoot Mobistar.

''KPN heeft besloten niet langer te investeren in de Belgische grootzakelijke markt, gezien het zeer ongunstige competatieve klimaat in België'', aldus het telecomconcern woensdag.

Telefonie
Het gaat om de grootzakelijke diensten voor vaste telefonie en de netwerkdiensten voor grote bedrijven in het land. Daarmee krijgt Mobistar onder meer het glasvezelnetwerk van KPN in handen. De 135 medewerkers die het betreft komen in dienst bij Mobistar.

Het Nederlandse telecomconcern blijft actief in België met mobiele en vaste telefonie voor Belgische consumenten en kleine en middelgrote bedrijven. Daarbij zal KPN via het netwerk van Mobistar onder meer breedbanddiensten en bellen via internet (VoIP) voor vaste telefonie leveren.

Netwerk
KPN behoudt nog wel een eigen netwerk voor mobiele telefonie in het land, via dochter Base. ''Deze netwerkactiviteiten zullen we niet verkopen'', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De te verkopen onderdelen behalen dit jaar naar verwachting een omzet van ongeveer 50 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van circa 10 miljoen euro. KPN verwacht de transactie begin volgend jaar af te ronden.