LONDEN - Het Britse snoepconcern Cadbury zou een combinatie met de Amerikaanse chocolademaker Hershey prefereren boven een samengaan met het Amerikaanse voedingsbedrijf Kraft Foods. Dat zegt voorzitter Roger Carr van Cadbury in The Sunday Telegraph.

Carr gaf daarbij echter aan dat beide Amerikaanse groepen zullen falen indien ze geen genereuze biedingen kunnen financieren.

"We richten ons op het creeren van aandeelhouderswaarde als zelfstandig bedrijf, maar zullen elk aantrekkelijk bod van een serieuze partij in overweging nemen", aldus Carr. De waarde van het bod zal daarbij volgens de voorzitter uiteindelijk de belangrijkste factor zijn.

Liefdadigheidstrust
The Wall Street Journal meldde afgelopen vrijdag op basis van personen bekend met de situatie dat met name de controlerende liefdadigheidstrust achter Hershey zijn zinnen heeft gezet op een overname van Cadbury.

De liefdadigheidstrust zou aandringen op een bod van 17 miljard dollar op Cadbury, waarbij het contante deel van het bod groter zou zijn dan bij het vijandige bod van Kraft.

Hershey heeft ook gesprekken gevoerd met de Italiaanse chocolademaker Ferrero Spa om gezamenlijk een bod uit te brengen op Cadbury, maar deze gesprekken hebben tot nu toe nog niets opgeleverd.

Nestlé
Daarnaast zou ook het Zwitserse voedingsconcern Nestlé een bod overwegen op Cadbury, zo meldde het internationale persbureau Bloomberg afgelopen zondag op basis van personen bekend met de situatie.

Het persbureau Reuters meldde afgelopen zondag dat Kraft zijn bod op Cadbury waarschijnlijk zal verhogen indien er concurrerende biedingen worden uitgebracht.