Crown van Gelder sleept meer orders binnen

VELSEN - Papierproducent Crown van Gelder (CVG) heeft de afgelopen maanden meer orders ontvangen dan in de eerste helft van dit jaar.

Het bedrijf verwacht dan ook dat de productie en afzet in de tweede helft van het jaar licht hoger uitkomt dan in de eerste zes maanden. Dat maakte CVG donderdag bekend.

Het bedrijf denkt dat de nettowinst door lagere verkoopprijzen in de tweede helft van het jaar iets lager uitkomt dan de 2,3 miljoen euro die in de eerste helft werd behaald.

Verkoopprijs
De gemiddelde verkoopprijs van CVG lag in de eerste negen maanden van dit jaar ongeveer 3 procent lager dan een jaar eerder.

Vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar wil het bedrijf zijn verkoopprijzen verhogen, om de stijging van de grondstoffenprijzen te compenseren. De mate waarin CVG zijn verkoopprijzen kan verhogen bepaalt volgens het bedrijf voor een belangrijk deel hoe hoog de winst volgend jaar uitvalt.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie