Topman Reed na acht maanden weg

LONDEN - Ian Smith is na acht maanden opgestapt als bestuursvoorzitter van uitgever Reed Elsevier. Hij wordt opgevolgd door Erik Engstrom. Smiths besluit is in goed overleg genomen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

''Ian had de moeilijke opdracht Reed Elsevier door ongekend turbulente economische omstandigheden te loodsen. We zijn hem dankbaar voor zijn verdiensten en wensen hem het beste voor de toekomst'', aldus het bedrijf.

Reed Elsevier publiceerde ook een tussentijds handelsbericht. Volgens het concern zal de operationele winstmarge volgend jaar licht dalen. Het bedrijf verwacht dat de marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar gelijk zullen zijn aan die in de eerste helft.

Dat betekent onder meer dat de advertentie- en promotiemarkt onder druk blijven staan door de crisis. Desondanks zou dit segment enigszins moeten stabiliseren, aldus Reed Elsevier.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie