Berkshire Hathaway verdrievoudigt winst

NEW YORK - Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van superbelegger Warren Buffett, heeft de winst in het afgelopen derde kwartaal zien verdrievoudigen.

De nettowinst van de onderneming steeg naar 3,24 miljard dollar (2,2 miljard euro), van 1,06 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Koersstijging
De Amerikaanse miljardair profiteerde vooral van koersstijgingen wereldwijd omdat beleggingen van het bedrijf hierdoor meer waard werden. Verder was het een rustig seizoen wat betreft orkanen, waardoor de winst van verzekeringsbedrijven die vallen onder Berkshire hoger is uitgekomen.

De omzet van Berkshire Hathaway steeg met 7 procent naar 29,9 miljard dollar. Het bedrijf van het 'Orakel van Omaha', zoals Buffett vaak wordt genoemd, is eigenaar van onder meer herverzekeraar General Re en bezit belangen in bijvoorbeeld General Electric, Goldman Sachs, Swiss Re, Coca-Cola en American Express.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie