NEW YORK - De Amerikaanse verzekeraar American International Group (AIG), die vorig jaar met 180 miljard dollar aan staatssteun in leven werd gehouden, heeft over het derde kwartaal opnieuw winst geboekt.

Het is het tweede kwartaal op rij dat AIG winst behaalt, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De nettowinst kwam uit op 455 miljoen dollar tegen een verlies van 24,5 miljard dollar een jaar eerder.

De winst is te danken aan het herstel op de aandelenmarkten en het uitblijven van mega-afschrijvingen. In het tweede kwartaal boekte AIG ook al winst. Dat was de eerste keer dat het concern zwarte cijfers schreef in zeven kwartalen.

Afschrijvingen
Het miljardenverlies van AIG een jaar eerder kwam vooral door immense afschrijvingen op de waarde van risicovolle beleggingen. AIG ging in september vorig jaar bijna ten onder aan de financiële crisis en moest door de Amerikaanse overheid van de ondergang worden gered.

De Amerikaanse overheid bezit door de miljardensteun een belang van 80 procent in AIG. Het bedrijf is bezig de steun gedeeltelijk af te betalen door onderdelen te verkopen. Zo verkocht AIG al zijn autoverzekeringsdivisie en een Taiwanees dochterbedrijf en onderhandelt de onderneming over de verkoop van haar levensverzekeringsdivisie.