AMSTERDAM - Vastgoedfonds Eurocommercial Properties (ECP) denkt dat het dieptepunt van de instorting van vastgoedmarkten in West-Europa achter de rug is.

Het bedrijf is ''voorzichtig optimistisch'' over zowel de waarden als de huuropbrengsten op de middellange termijn. Dat meldde Eurocommercial Properties vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

Het directe beleggingsresultaat steeg in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010 met 1 procent tot 16,4 miljoen euro.

Het indirecte beleggingsresultaat was 11,1 miljoen euro negatief, ten opzichte van 14,1 miljoen euro negatief in dezelfde periode vorig jaar.

Huuropbrengsten

ECP voelt de gevolgen van de recessie nog niet in de huuropbrengsten. Deze stegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 1,5 procent tot 33,3 miljoen euro.

ECP bezit winkelcentra in Frankrijk, Italië en Zweden. De leegstand in de centra bleef onder de 1 procent. Wel zag ECP, dat toegang heeft tot de omzetcijfers, dat zijn huurders minder omzet binnenhalen.

Zweden

In Frankrijk en Italië bedroeg de omzetdaling over het afgelopen jaar respectievelijk 3,2 en 0,6 procent. In Zweden was sprake van een stijging met 1 procent.