RBS lijdt miljardenverlies

LONDEN - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in het afgelopen kwartaal 1,8 miljard pond sterling (2 miljard euro) verlies geleden.

Het operationele verlies in het derde kwartaal bedroeg ruim 1,5 miljard pond tegen 3,5 miljard in het tweede kwartaal, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de staatsbank. RBS blijft voorzichtig over de economische vooruitzichten.

RBS kreeg deze week nog eens 25,5 miljard pond steun van de Britse staat. De door de kredietcrisis zwaar getroffen bank is met de laatste injectie voor 84 procent in handen van de Britse overheid. In ruil voor de steun zal RBS onder meer onderdelen afstoten.

Afschrijvingen
Het verlies in het derde kwartaal kwam vooral door afschrijvingen op slechte leningen en lagere winsten bij de investeringstak. Wel liepen de verliezen op afschrijvingen af met 30 procent tot 3,3 miljard pond ten opzichte van het tweede kwartaal. Toch verwacht RBS dat de verliezen op afschrijvingen ''op hoge niveau's'' zullen blijven in de komende kwartalen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie