Ahold reorganiseert in Europa en VS

AMSTERDAM - Supermarktconcern Ahold reorganiseert de top van het bedrijf in de Verenigde Staten en in Europa. Zo wil het concern de organisatie beter optimaliseren om onder meer een sterk platform voor groei te realiseren.

Ook wil Ahold beter inspelen op de wensen van klanten op lokaal niveau en het bedrijf efficiënter aansturen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Ahold wil dat het makkelijker wordt om overnames in het bedrijf te integreren. Het concern hoopt dat te bereiken door processen te versimpelen en te standariseren. In zowel de Verenigde Staten als in Europa maakt Ahold onderscheid tussen bedrijfsvoering, ondersteuning en uitbreiding van de activiteiten.

Sander van der Laan, die de leiding had over de Amerikaanse supermarktketen Giant-Carlisle, wordt aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de Albert Heijn-supermarkten. Dick Boer, die de dagelijkse leiding had, blijft verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten en blijft lid van de raad van bestuur.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie