ZURICH - Adecco ziet tekenen dat de vraag naar uitzendkrachten aantrekt. Dit liet het Zwitserse concern, de grootste uitzender ter wereld, donderdag weten bij de publicatie van zijn resultaten over het derde kwartaal.

''Adecco heeft de eerste tekenen van vraagherstel gezien'', aldus het concern in een toelichting. Vooral de vraag vanuit industriële ondernemingen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada trekt weer aan.

Ondanks de lichtpunten waren de resultaten zelf flink minder dan een jaar eerder. De omzet viel met 3,7 miljard euro 27 procent lager uit dan een jaar eerder.

Nettowinst
De nettowinst daalde met 46 procent tot 90 miljoen euro. Dat was wel flink beter dan de verwachting van analisten die rekenden op 38 miljoen euro nettowinst.

Het bedrijf concentreert zich in Nederland voorlopig op de integratie van het vorig jaar overgenomen De Nederlanden Compagnie (DNC), maar sluit kleinere overnames niet uit. Dit zei bestuursvoorzitter Patrick De Maeseneire in een toelichting.

Eind september zei Alain Dehaze, directeur Noord-Europa van Adecco, in Het Financieele Dagblad dat het bedrijf een toppositie op de uitzendmarkt in de Benelux nastreeft. Dit leidde tot speculaties over de mogelijke overname van het Nederlandse USG People.

MSP Group
Vorige maand kondigde Adecco echter de overname aan van het Amerikaanse MSP Group. De Maeseneire zei daarmee nu klaar te zijn met het doen van grote overnames. ''We zijn achter de prooien aangegaan die we wilden. Nu hebben we genoeg.''

Dit betekent geen grote overnames in Nederland. ''Zoals u weet, hebben we DNC vorig jaar overgenomen. We hebben onze mensen gevraagd zich te concentreren op organische groei. We zitten in het integratieproces'', aldus De Maeseneire.