LANGBROEK - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in het derde kwartaal een lichte opwaartse trend gezien en zijn orderpositie verbeterd. Aalberts wil echter geen verwachting uitspreken voor heel 2009.

Volgens Aalberts lagen de resultaten over het afgelopen kwartaal in lijn met het tweede kwartaal. De verbetering is onder meer te danken aan de nog slechts geringe afbouw van voorraden bij klanten en de introductie van nieuwe producten. Daarnaast werden de kosten structureel verlaagd.

Bij de divisie Industrial Services was volgens Aalberts een geringe volumestijging zichtbaar in de belangrijkste markten. Het aantal opdrachten in de halfgeleiderindustrie nam toe en de automobielmarkt toonde licht herstel. De activiteiten in de precisiemachinebouw blijven volgens Aalberts nog op een laag niveau, terwijl de luchtvaartindustrie een dalende trend laat zien.

Bij het onderdeel Flow Control kwam de voorraadafbouw bij klanten grotendeels ten einde. Renovatie- en onderhoudsactiviteiten lieten groei zien. De nieuwbouwmarkt voor private woningen blijft wel uitdagend, terwijl de sociale woningbouw en commerciële bouwsector stabiel bleven. De utiliteitsmarkt vertoonde een lichte verbetering, gesteund door overheidsprojecten, aldus Aalberts.