LONDEN - De Britse verzekeraar Aviva heeft belangstelling voor verzekeringsactiviteiten die door ING in de etalage zijn gezet. Dat heeft bestuursvoorzitter Andrew Moss woensdag gezegd in een toelichting op de resultaten over het derde kwartaal.

Aviva bracht dinsdag een deel van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd naar de beurs. Dat leverde het Britse concern bijna 1 miljard euro op. Moss zei geen haast te hebben om het geld te gaan gebruiken. Volgens hem kan het geld worden gebruikt voor het herstructureren van de balans, de eigen activiteiten te laten groeien of overnames.

Verkoop
ING zette vorige week alle verzekeringsactiviteiten in de etalage. Deze zitten in Nederland (Nationale-Nederlanden), Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. ING stoot de komende vier jaar grote delen van de organisatie af om tegemoet te komen aan eisen van eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie). Kroes eist harde ingrepen bij concerns die staatssteun hebben ontvangen.

Door voorzichtigheid bij consumenten zag Aviva de premie-inkomsten uit levensverzekeringen en pensioenpolissen dalen met 11 procent tot 24,1 miljard Britse pond (26,7 miljard euro). Dat was iets lager dan de gemiddelde verwachting van analisten. Vooral op de thuismarkt had Aviva het zwaar. Daar zakten premie-inkomsten met 25 procent.

Beurs
Op de beurs in Londen kreeg Aviva er in de ochtend tot 5,8 procent bij. Beleggers waren tevreden over de ruime geldbuffers waarover het concern beschikt. Verder liet Aviva weten dat de vooruitzichten voor wat betreft winstgevendheid er goed uitzien. Het bedrijf gaf nog geen winstcijfers, maar beperkte zich tot omzetresultaten.