TOKIO - De belangrijkste graadmeter van de Japanse beurs, de Nikkei-index, is woensdag hoger gesloten.

Het aandeel Fast Retailing maakte een koerssprong nadat zijn Japanse kledingketen Uniqlo beter dan verwachte cijfers bekendmaakte. Beleggers waren verder voorzichting, in afwachting van het rentebesluit van het Amerikaanse stelstel van banken (Fed) later op de dag.

De Nikkei-index sloot 0,4 procent hoger op 9.844,31 punten. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 1,6 procent hoger, terwijl de Kospi-index in Seoul 1,9 procent hoger sloot. De Australische All Ordinaries steeg 0,2 procent.

Fast
Fast Retailing won 4,4 procent nadat het bekend had gemaakt dat de verkopen van Uniqlo in oktober met 35,7 procent waren toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste toename in de afgelopen acht jaar.

Aandelen in de Japanse chipindustrie verloren daarentegen terrein nadat Morgan Stanley zich voorzichtig had uitgelaten over de sector voor halfgeleiders in de Verenigde Staten. Halfgeleiderproducent Tokyo Electron, de op een na grootste van de wereld, verloor 5,1 procent.