Stanley Works koopt Black & Decker

NEW YORK - De Amerikaanse producent van hand- en krachtgereedschap Stanley Works neemt voor 3,5 miljard (2,4 miljard euro) zijn branchegenoot Black & Decker over. Dat werd maandagavond laat bekendgemaakt.

Stanley, bekend van het stanleymes, betaalt de overname van Black & Decker in eigen aandelen. De aandeelhouders van Stanley krijgen een belang van 50,5 procent in het nieuwe bedrijf, dat Stanley Black & Decker gaat heten.

De aandeelhouders van Black & Decker krijgen de rest. Stanley-topman John Lundgren wordt de bestuursvoorzitter van het gefuseerde concern.

Besparen
Door samen te gaan, denken de twee bedrijven jaarlijks 350 miljoen dollar aan kosten te kunnen besparen. De gezamenlijke omzet van de wereldmarktleider bedraagt 8,4 miljard dollar.

De fusie leidt waarschijnlijk tot het ontslag van vierduizend van de ongeveer 40.000 arbeidsplaatsen bij het gecombineerde concern. De overname zou in de eerste helft van 2010 afgerond moeten zijn.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie