GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft voor bijna 31 miljoen euro aan orders gekregen van verscheidene Europese farmaceutische bedrijven. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Voor het Zwitserse Merck Serono verzorgt Imtech de technische infrastructuur in de uitbreiding van een biotechnisch onderzoeks- en productiegebouw.

Voor diverse lokatie van GlaxoSmithKline, in Frankrijk, België en Singapore, werkt Imtech aan een innovatieve luchtbehandeling in farmaceutische isolatoren die worden gebruikt bij onder meer het steriliseren van delen van het productieproces.

Cleanrooms
Tenslotte doet Imtech voor het Ierse Wyeth Medica, eerder overgenomen door Pfizer, de inrichting van cleanrooms en onderzoekslaboratoria. Voor het eveneens Ierse Millipore verzorgt Imtech, via dochterbedrijf Suir Engineering, de elektrische oplossingen voor de scheiding van moleculen.

Volgens Imtech ''blijft de Europese farmaceutische industrie structureel investeren in innovatieve technologie''. Voor het bedrijf blijft deze industrie dan ook een belangrijk segment.