AMSTERDAM - Beddenspecialist Beter Bed heeft in het derde kwartaal van dit jaar de nettowinst zien stijgen tot 5,8 miljoen euro.

Het resultaat ligt hoger dan de eigen afgegeven verwachting van 5 miljoen euro en de verwachting van analisten. Een jaar eerder hield Beter Bed 4,3 miljoen euro over onder de streep.

Het concern liet vrijdag weten voor het vierde kwartaal van dit jaar te verwachten dat de omzet en de nettowinst hoger zullen uitvallen dan in het laatste kwartaal van 2008. ''Een en ander behoudens onvoorziene omstandigheden'', aldus de onderneming.

Omzet
In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 92 miljoen euro, 2,2 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 8 miljoen euro. Analisten rekenenden op een bedrijfsresultaat van 7,6 miljoen euro.

Beter Bed stelt een interim-dividend voor van 0,35 euro per aandeel. De onderneming heeft de afgelopen kwartalen de inkomsten zien dalen door het lage consumentenvertrouwen. Consumenten hielden de hand op de knip door de economische neergang.

In de eerste negen maanden opende Beter Bed, dat een zogenaamd agressief winkelbeleid voert, zeventig nieuwe winkels en sloot er 52. Daarmee komt het totaal aantal winkels eind september uit op 1054 in onder meer Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland.