AMSTERDAM - Diervoeder Nutreco heeft de omzet in het derde kwartaal met bijna 9 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek uit het donderdag gepresenteerde handelsbericht. De behaalde omzet lag in lijn met de verwachting van analisten.

De omzet kwam uit op 1,21 miljard euro tegen 1,32 miljard in het derde kwartaal van 2008. De daling wijt Nutreco voor het grootste gedeelte aan lagere prijzen van grondstoffen in mengvoer. Nutreco wist licht hogere volumes (0,1 procent) te behalen dan in het derde kwartaal van 2008.

''Na een wat moeizaam begin van het jaar zien wij nu de resultaten verbeteren'', aldus bestuursvoorzitter Wout Dekker in het persbericht. Hij is tevreden over de resultaten.

Het bedrijf is optimistisch over het bedrijfsresultaat voor het hele jaar. Voor de tweede helft van 2009 verwacht Nutreco een bedrijfsresultaat dat 10 procent hoger zal uitvallen dan over het laatste half jaar van 2008. Het bedrijf voert kostenbesparingen door om de resultaten op peil te houden.