AMSTERDAM - Sperwer, de organisatie achter de Plus-supermarkten, zal een groot deel van de vestigingen van Super de Boer doorverkopen als de overname lukt. Directeur van Sperwer, Jaap Lagerweij, zei dit vrijdag in het Financieele Dagblad.

''Wij zijn een bedrijf van en voor zelfstandigen. Die gaan mee. Maar het is ondenkbaar dat we winkels als filialen houden, behalve tijdelijk'', aldus Lagerweij. Sperwer is een coöperatieve organisatie waar de zelfstandige supermarktondernemers ook aandeelhouders zijn.

Super de Boer heeft in totaal 302 vestigingen, waarvan ongeveer 160 bestierd worden door zelfstandigen. Sperwer heeft met Ahold een overeenkomst gesloten voor de verkoop van veertig SdB-vestigingen. Aan wie Sperwer de overige ongeveer honderd eigen filialen wil verkopen is nog niet duidelijk.

Hoger bod
Sperwer verraste maandag de markt door een hoger bod te doen op Super de Boer. Op 18 september maakte Jumbo bekend 4,20 euro per aandeel over te hebben voor de activa en passiva van Super de Boer. Sperwer is bereid per aandeel 4,50 euro op tafel te leggen.

In de aanloop naar het bod van Sperwer gingen er geruchten rond dat ook Schuitema zou optrekken met Sperwer. Schuitema sloot echter een deal met Jumbo om na een succesvolle overname tachtig SdB-vestigingen over te nemen. Lagerweij: ''Ik was stomverbaasd. Ik dacht oprecht dat we samen een bod gingen uitbrengen. Dat stond ook op schrift.''