AMSTERDAM – Jumbo Supermarkten heeft maandag bekend gemaakt circa tachtig winkels van Super de Boer door te zullen verkopen aan Schuitema. Op voorwaarde dat het bod van Jumbo op Super de Boer succesvol wordt afgerond.

Het bedrijf stelt hiermee mogelijk zijn bod op Super de Boer veilig. In de media circuleerden geruchten dat Schuitema zelf een bod zou willen doen op Super de Boer.

Jumbo deed in september een bod van 480 miljoen euro. Daarmee zou na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland ontstaan. De Franse grootaandeelhouder Casino, die 57 procent van Super de Boer in handen heeft, schaarde zich achter het bod.

Ook wil Jumbo samen met Schuitema een nieuwe inkoopcombinatie oprichten. Daarmee wordt de concurrentie op de markt groter. Deze samenwerking staat los van de overeenkomst.

Sperwer
Ook supermarktconcern Sperwer, bekend van Plus en Spar, heeft maandag aangekondigd een bod te willen doen op Super de Boer van 4,50 euro per aandeel. Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het bod van Jumbo.

Sperwer wil een openbaar bod, maar zei maandag ook bereid te zijn alleen de bezittingen en schulden van het concern over te nemen. Dan zou een openbaar bod niet nodig zijn.