AMSTERDAM - De situatie op de aandelen- en grondstoffenmarkten heeft zich te snel hersteld. Beleggers moeten de komende maanden dan ook rekening houden met dalende koersen. Dat stelt professor Nouriel Roubini in een interview met persbureau Bloomberg.

Roubini, die eerder de financiële crisis wist te voorspellen, denkt dat investeerders de komende tijd teleurgesteld zullen raken over het trage economisch herstel. "Er dreigt een correctie, zeker nu markten zich realiseren dat het herstel niet snel zal verlopen. Nu blijkt dat we te maken hebben met een U-vormige verbetering, in plaats van een V-vormige."

De professor van New York University verwacht dat die terugval mogelijk op zal treden in het vierde kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van 2010.

Kloof
Aandelen laten het laatste half jaar sterke koersstijgingen zien, naar aanleiding van signalen dat de economie de recessie te boven komt. Volgens Roubini is er sprake van een groeiende kloof tussen marktprestaties en de reële economische activiteit.

Volgens de jongste voorspelling van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zal de wereldeconomie komend jaar met 3,1 procent groeien. Dit jaar bedraagt de krimp naar schatting 1,1 procent.

Stem ook mee in onze poll aan de rechterkant: het beursherstel is van korte duur