AMSTERDAM - Telecomconcern KPN heeft zijn overnamebod op het Amerikaanse belbedrijf iBasis verhoogd naar 2,25 dollar per aandeel. Dat maakte KPN maandag bekend. De andere voorwaarden van het bod blijven hetzelfde.

KPN heeft al een belang van 56 procent in de specialist in internationaal belverkeer, maar wil nu ook de resterende 44 procent kopen. IBasis en de overige aandeelhouders verzetten zich eerder tegen het eerste bod van KPN, omdat dat met 1,55 dollar per aandeel te laag zou zijn.

Het bestuur van iBasis heeft zijn aandeelhouders maandag geadviseerd geen actie te ondernemen naar aanleiding van het nieuwe bod van KPN. De onderneming zei in een verklaring het bod te zullen bestuderen en later advies te zullen geven aan de aandeelhouders.

Hoger
Het nieuwe bod ligt ruim 73 procent hoger dan de prijs van het aandeel iBasis op 10 juli, de laatste handelsdag voordat KPN zijn eerste bod op tafel legde. Het bod waardeert de resterende 44 procent van iBasis op een totaal van circa 70 miljoen dollar.

KPN voert ondertussen een rechtszaak tegen iBasis, omdat het bedrijf een beschermingsconstructie zou hebben opgeworpen tegen een eventuele overname. Volgens KPN gaat deze zogenoemde 'gifpil'-tactiek tegen de eigen reglementen van iBasis in.