AMSTERDAM - De kabelproducent Draka wil 100 miljoen euro kapitaal aantrekken met de uitgifte van ruim 8,1 miljoen nieuwe aandelen. Een kwart daarvan wordt gebruikt voor aanvullende herstructureringen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De aanvullende maatregelen bestaan uit de sluiting van een fabriek in Zweden en een verlaging van de productie van kabels voor de autoindustrie. De ingrepen moeten volgend jaar leiden tot een extra kostenbesparing van 10 miljoen euro bovenop de 50 miljoen euro die eerdere ingrepen opleverden.

Goedkeuring
Het bedrijf houdt op 22 oktober een buitengewone aandeelhoudersvergadering om goedkeuring te krijgen voor de aandelenuitgifte. Ruim 4 miljoen aandelen worden geplaatst bij grootaandeelhouder Flint, die volgens de laatste melding bij toezichthouder AFM 42,85 procent van de uitstaande aandelen in handen heeft.

Ook wil Draka goedkeuring voor de uitgifte van preferente aandelen aan twee aandeelhouders die nu belangen boven de 5 procent hebben in het bedrijf. Met die preferente aandelen blijven de belangen boven de 5 procent.