AMSTERDAM - Actieve beleggers moeten hun winsten nemen in goud. De prijs van dit edelmetaal stevent af op de magische grens van 1000 dollar per ounce na een forse stijging de afgelopen periode. Dat stellen de analisten van ABN Amro.

Door Belegger.nl

ABN Amro denkt dat beleggers nu aandelen verkopen, omdat ze daar mooie winsten mee kunnen boeken. De winst stoppen ze vervolgens in goud, waardoor de prijs daarvan stijgt. Maar dit is slechts een tijdelijke fenomeen, aldus de bank. De prijs van goud kan dus weer omlaag.

Andere analisten vermoeden echter dat beleggers onzekerder zijn geworden over het verloop op de aandelenmarkten en het zekere voor het onzekere kiezen. Goud staat bekend als een veilige belegging, dus ze investeren meer in dit edelmetaal.

Ook dient goud als bescherming tegen mogelijke inflatie. De kans op prijsstijgingen is toegenomen, doordat diverse overheden miljarden extra in de economie hebben gepompt. Meer geld in de economie betekent ontwaarding van valuta. Volgens ABN Amro is er echter weinig kans op hoge inflatie.