ZUTPHEN - Het Damrak krijgt er eind dit jaar mogelijk een nieuw fonds bij: Cryo-Save. Het Zutphense bedrijf, dat stamcellen verzamelt en opslaat, wil een notering aan de beurs in Amsterdam, aldus de onderneming donderdag.

Cryo-Save heeft momenteel een notering aan de Londense Alternative Investments Market (AIM), een beurs voor kleine, snelgroeiende bedrijven. Deze notering houdt Cryo-Save begin 2010 tegen het licht. De onderneming is sinds november 2007 beursgenoteerd.

Een notering in Amsterdam verhoogt volgens interim-bestuursvoorzitter Marc Waeterschoot de zichtbaarheid van het bedrijf onder beleggers. Op de beurs in Londen reageerden beleggers verheugd op het nieuws. De koers van het aandeel ging 14,9 procent omhoog tot 67,35 pond sterling (ruim 77 euro).

Winst
Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Johan Goossens en Waeterschoot. Cryo-Save boekte vorig jaar 2,6 miljoen euro winst bij een omzet van 29,5 miljoen euro. Het bedrijf is actief in 38 landen.

Cryo-Save verzamelt stamcellen van ongeboren kinderen om ze te kunnen helpen als ze later nodig zijn. Stamcellen worden gebruikt om gespecialiseerde cellen als hartspiercellen aan te maken.