SINGAPORE - Bank- en verzekeringsconcern ING heeft maximaal vijf biedingen ontvangen op zijn Aziatische en Zwitserse private banking-activiteiten. Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van bronnen.

Een ingewijde raamt de opbrengst van de verkoop ''dichter bij 2 miljard dollar (1,4 miljard euro) dan bij 1 miljard dollar.'' Volgens de bron is geboden op de Aziatische bankactiviteiten voor vermogende particulieren.

Voor de Zwitserse tak loopt het verkoopproces nog. Donderdag is de deadline voor bedrijven om een bod uit te brengen, maar de ingewijde denkt dat er ook na het verstrijken van de deadline nog wel biedingen binnen kunnen komen. ING onthield zich van commentaar.

Onderdelen
Volgens de bron zijn er evenveel bieders op de losse onderdelen als op de twee activiteiten samen. Het Zwitserse Julius Bear zou volgens een andere ingewijde een bod hebben uitgebracht op beide onderdelen.

De bank DBS Group uit Singapore heeft volgens weer een andere bron een bod uitgebracht op de Aziatische tak. De omvang van de biedingen is niet bekend.

Verkopen
ING wil de activiteiten in Azië en Zwitserland verkopen in verband met een in april aangekondigde herstructurering. Door de verkoop van onderdelen wil het concern 6 tot 8 miljard euro ophalen. Het bedrijf wil de verkoop nog altijd in september afronden, maar die deadline zou wel eens kunnen worden overschreden.