ECP in rode cijfers door afschrijvingen

AMSTERDAM - Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (ECP) heeft in het gebroken boekjaar van 2008/2009 een nettoverlies geleden van 180,7 miljoen euro. De huuropbrengsten namen wel toe, maar de waarde van de vastgoedportefeuille daalde met bijna 9 procent.

De winstdaling komt vooral door een negatieve herwaardering van de portefeuille van 245,8 miljoen euro. Dat meldde ECP vrijdag.

Waarde
Analisten hadden in doorsnee gerekend dat het zogeheten indirect resultaat zou uitkomen op 218 miljoen euro negatief. De totale waarde van het vastgoed bedroeg eind juni 2,1 miljard euro. Een daling van 8,8 procent in vergelijking met vorig jaar.

Het directe resultaat, de winst uit de exploitatie van vastgoed, kwam uit op 65,1 miljoen euro, wat een stijging van 4,3 procent betekende ten opzichte van een jaar eerder. Het direct resultaat is in lijn met de verwachting van analisten.

Dividend
ECP verhoogt zijn dividend naar 1,78 per aandeel van 1,75 euro per aandeel. Het bedrijf, dat vooral vastgoed beheert in Frankrijk, Zweden en Italië, is ''voorzichtig optimistisch'' over de toekomst. ECP stelt dat er ook mogelijkheden kunnen zijn voor nieuwe overnames van vastgoed.

Het aandeel ECP noteerde kort na opening van de handel vrijwel onveranderd op 26,61 euro.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie