GOUDA - Ingenieursbureau Oranjewoud heeft in de eerste zes maanden van dit jaar bijna een kwart meer winst geboekt. De omzet steeg met 7,4 procent. Dat blijkt uit woensdag gepresenteerde halfjaarcijfers.

De winst kwam uit op 5,3 miljoen euro tegen 4,3 miljoen euro een jaar eerder. ''Ondanks de verslechterde economische omstandigheden hebben onze drie kernsegmenten kunnen bijdragen aan de winst'', aldus het bedrijf in een toelichting.

Omzet
De omzet ging naar 184,5 miljoen euro. Vorig jaar werd in de eerste helft een omzet geboekt van 171,8 miljoen euro. Vooral de ingenieurs- en adviesdiensten en het onderdeel Realisatie droegen bij aan de omzetgroei. De tak Realisatie ontwerpt, realiseert en beheert openbare voorzieningen. De omzet uit de detachering van Oranjewoud-medewerkers bij bedrijven daalde.

Oranjewoud waagt zich niet aan een concrete prognose voor de rest van 2009. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een goed gevulde orderportefeuille, maar de ''kracht van het economisch herstel dat zich nu manifesteert'' blijft onduidelijk. De orderportefeuille steeg met ruim 54 miljoen euro tot 204 miljoen euro.