AMSTERDAM - Vastgoedinvesteerder Corio heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een direct resultaat van 52,1 miljoen euro behaald.

Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een geringe verbetering van het direct resultaat ten opzichte van 2008. Corio presenteerde woensdag na het sluiten van de beurs in Amsterdam de tweedekwartaalcijfers.

Winst
Het direct resultaat, de winst uit de exploitatie van vastgoed, was in lijn met de verwachtingen van analisten, die in doorsnee een resultaat van 50 miljoen euro voorspelden. In het tweede kwartaal van 2008 kwam het direct resultaat ook uit op ongeveer 52 miljoen euro.

Corio beheert momenteel voor 5,5 miljard euro aan vastgoed, vooral winkelcentra, in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Corio verwacht dat het direct resultaat verbetert in 2009 door lagere financieringskosten en overnames. In 2008 kwam het resultaat uit op 204,1 miljoen euro.

Waardedaling
Het indirecte resultaat, het winstcijfer dat de waardedaling of waardestijging van de panden uitdrukt, kwam in het tweede kwartaal uit op een verlies 143,4 miljoen euro. Analisten hadden een verlies voorspeld tussen de 45 en 118 miljoen euro.

De economische onzekerheid is voor Corio reden om zijn investeringen terug te brengen. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar afgezien van een ontwikkelingsproject in Frankrijk van 100 miljoen euro. Ook is het bedrijf over een aantal projecten opnieuw aan het onderhandelen.