ZAANDAM - De toeleverancier aan de Nederlandse bouw Pontmeyer is in de rode cijfers gedoken. De vraag naar hout- en bouwproducten is fors ingezakt door de economische crisis.

Een reorganisatie, waarbij banen zullen verdwijnen, is aanstaande, aldus bestuursvoorzitter Anne Schouten van Pontmeyer woensdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Reorganisatie
''We gaan deze en volgende maand de vestigingen langs om de reorganisatie toe te lichten'', zei Schouten. Hoeveel banen er verdwijnen, wilde Schouten op dit moment niet zeggen. Pontmeyer heeft ongeveer duizend mensen in dienst.

Pontmeyer leed het afgelopen halfjaar 10,9 miljoen euro verlies. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf uit Zaandam nog 5 miljoen euro winst. Het verlies in de afgelopen maanden is vooral te wijten aan een reorganisatielast van 10,3 miljoen euro. De omzet nam af met ruim 21 procent naar 178,3 miljoen euro.

Investeringen
Pontmeyer verwacht dat de vraag in de tweede helft van dit jaar verder inzakt. Volgens het bedrijf taant het investeringsniveau in het bedrijfsleven en neemt het aantal verkochte nieuwbouwwoningen fors af.

Gezien de onzekere marktomstandigheden waagt Pontmeyer zich niet aan een voorspelling over de resultaten voor de rest van het jaar. Wel verwacht het bedrijf de komende maanden te profiteren van de effecten van de reorganisatie.