ALMELO - Textielfabrikant Ten Cate heeft Jaap Lock opnieuw benoemd tot financieel topman (cfo). Dat heeft Ten Cate maandag in een persbericht laten weten.

Lock zal tijdens de eerstvolgende vergadering van aandeelhouders, begin volgend jaar, worden voorgedragen als lid van de raad van bestuur. Hij bekleedt per direct de functie van cfo.

Lock was van 1988 tot 2008 ook al werkzaam bij Ten Cate. Zijn laatste functie was die van concerndirecteur financiën en administratie. Zijn taken kwamen overeen met die van een cfo, maaar hij was geen lid van de raad van bestuur.

Cash management
''Dit is een goede invulling. Het is handig dat Lock het bedrijf door en door kent'', zei woordvoerder Frank Spaan maandag. ''De focus ligt nu op cash management.''

Lock ging vorig jaar met pensioen. Daarna werd Jan Wegstapel benoemd tot cfo, maar hij vertrok nog geen jaar later om persoonlijke redenen. Lock keerde terug en nam de functie waar. ''Toen moest de functie vrij plotseling worden ingevuld en Lock was nog steeds betrokken bij Ten Cate'', aldus Spaan. De woordvoerder wilde niet zeggen of Ten Cate ook gedacht heeft aan andere kandidaten.