'News Corp bekijkt verkoop index-tak'

NEW YORK - Het mediaconcern News Corp bekijkt een verkoop van zijn zogenoemde aandelenindex-divisie, onderdeel van dochterbedrijf Dow Jones & Co.

Deze groep heeft licentierechten op belangrijke aandelenindices en stelt deze samen. Wellicht de bekendste daarvan is de Dow Jones Industrial Average, de Amerikaanse graadmeter van dertig bedrijven.

Verkoop
Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, ook eigendom van News Corp, vrijdag op zijn website. Het verkoopproces zou worden begeleid door zakenbank Goldman Sachs. News Corp kocht Dow Jones in 2007 voor 5,7 miljard dollar. Dit jaar moet het concern echter 2,8 miljard dollar aan waarde afboeken op die deal door de verslechterde marktomstandigheden.

Een nieuwe eigenaar zou de 125-jaar oude 'Dow' kunnen hernoemen. De index werd in 1884 samengesteld door Charles Dow, Edward Jones en Charles Bergstresser. Het 'mandje' aandelen moest een mooi gemiddelde weerspiegelen van de economische activiteit op dat moment.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie