AMSTERDAM - De beursexit van Schuitema is een stap dichterbij gekomen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vrijdag dat een billijke prijs voor een aandeel Schuitema 24,21 euro is.

Minderheidsaandeelhouders van het supermarktconcern, bekend van de C1000-winkels, krijgen daarmee meer geld dan het oorspronkelijke openbare bod van investeerder CVC Capital Partners vorig jaar (ruim 20 euro), dat bijna 98 procent van Schuitema in handen heeft.

Prijs
Aandeelhouders gingen niet in op het bod van de investeerder, omdat ze het te laag vonden. De VEB meende vorig jaar in eerste instantie dat ruim 31 euro een goed bod was, maar stelde dat eind vorig jaar bij naar bijna 27 euro. CVC weigerde echter de prijs te verhogen. De VEB liet daarom door een rechter uitzoeken wat een billijke prijs was.

De VEB verwacht nu binnen afzienbare tijd een nieuw openbaar bod van CVC van tenminste 24,21 euro. CVC onthield zich van commentaar.

Ahold
Vorig jaar april verkocht supermarktconcern Ahold zijn belang van 73 procent in Schuitema. Daarvoor kreeg het bedrijf een geldbedrag, ongeveer 57 winkels, vastgoed en een optierecht. De totale waarde van de transactie werd geschat op 514,7 miljoen euro.

De rechtbank stelde vrijdag vast dat dit bedrag te laag is. Met name de winkels die Ahold kreeg, zijn meer waard dan werd ingeschat. In totaal komt de rechter op een bedrag van 619,7 miljoen euro.

De VEB overweegt of het in cassatie gaat tegen de uitspraak. "We willen de uitspraak eerst goed bestuderen", aldus de belangenbehartiger.