Hogere omzet voor Brunel

AMSTERDAM - De detacheerder Brunel heeft ondanks de recessie een hogere omzet geboekt. De omzet steeg met 9 procent naar 366,3 miljoen euro in de eerste helft van 2009.

Brunel verwacht in het tweede halfjaar hetzelfde omzetniveau als in de afgelopen zes maanden te halen, meldde het bedrijf vrijdag.

Resultaat
Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 25 procent tot 23,2 miljoen euro. Brunel verwacht over heel 2009 een bedrijfsresultaat van ruim 40 miljoen euro te kunnen realiseren. Over 2008 bedroeg het bedrijfsresultaat (ebit) 62,1 miljoen euro.

Brunel doet het volgens analist Thijs Berkelder van Petercam beter dan zijn concurrenten. Volgens hem komt dat vooral door de inzet van technische specialisten en de betere schuldenpositie van het bedrijf. ''Daardoor heeft de detacheerder meer mogelijkheden om een stap voorwaarts te zetten'', aldus Berkelder.

Tegenvaller
De cijfers vielen tegen. Het aandeel noteerde bijna 4 procent lager op de beurs in Amsterdam. Berkelder benadrukt dat de beurskoers op langere termijn alleen maar kan stijgen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie