Minder winst voor Grontmij

DE BILT - Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt. De winst na belastingen kwam uit op 15,4 miljoen euro tegen 18,5 miljoen euro vorig jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Grontmij heeft vooral last van de recessie bij de onderdelen Bouw en Industrie. De crisis drukt op de marges en de volumes, aldus Grontmij. Ook kampte het bedrijf met negatieve wisselkoerseffecten.

Bij de andere divisies van Grontmij gingen de zaken beter. ,,De financiële prestaties in het eerste halfjaar van 2009 zijn solide. We hebben dit resultaat in een moeizaam economisch klimaat kunnen behalen dankzij onze sterke marktpositie in de sectoren Infrastructuur, Milieu, Water en Energie en ondanks aanzienlijke valuta-effecten'', aldus topman Sylvo Thijsen in een toelichting.

Orders
De omzet nam in de eerste helft van 2009 met 1 procent toe tot 332 miljoen euro en de orderportefeuille is verbeterd, aldus Grontmij. Grontmij verwacht voor de tweede helft van dit jaar een winst voor belastingen die gelijk zal aan de winst in de eerste helft.

Analisten waren teleurgesteld over de cijfers van Grontmij, maar zijn wel positief gestemd over de verbeterde orderportefeuille. Op de beurs in Amsterdam daalde het aandeel Grontmij in de ochtendhandel met ongeveer 4 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie