HILVERSUM - Door moeilijke marktomstandigheden heeft drukkerijgroep Roto Smeets het afgelopen halfjaar 9,2 miljoen euro verlies geleden. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. In dezelfde periode vorig jaar boekte Roto Smeets een verlies van 1,4 miljoen euro.

Volgens Roto Smeets waren de marktomstandigheden ,,extreem moeilijk''. Het bedrijf verwacht geen verbetering van de markt in de tweede helft van dit jaar.

De omzet nam de afgelopen zes maanden met 9,3 procent af naar 186,2 miljoen euro. Het bedrijf heeft al langer te maken met afnemende vraag naar drukwerk.

Roto Smeets liet verder weten dat de reorganisatie op schema ligt en in 2010 klaar is. Eerder maakte het bedrijf bekend 450 banen te zullen schrappen die een besparing opleveren van 25 miljoen euro.

Oplages
Roto Smeets heeft al langer te maken met afnemende vraag naar drukwerk in een sector die last heeft van overcapaciteit. De kosten voor grondstoffen blijven hoog, terwijl klanten kampen met dalende oplages.

De drukkerijgroep liet verder weten dat de lopende reorganisatie op schema ligt en in 2010 klaar is. Eerder maakte het bedrijf bekend 450 banen te zullen schrappen die een besparing opleveren van 25 miljoen euro.