AMSTERDAM - Richard Homburg overweegt zijn vastgoedfonds Homburg Invest van de beurs te halen. Hij is ontevreden over de beurswaarde van zijn bedrijf. Homburg zegt dit woensdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Homburg Invest staat genoteerd aan de beurs in Amsterdam en in Toronto, Canada. Op het einde van de notering in Amsterdam wordt gestudeerd, aldus Homburg. Ook een algehele beursexit ''is een optie waarnaar we kijken''.

Het fonds is verwikkeld in een verbeten strijd met vastgoedadvocaat Dion Bartels. Vorige week liet de advocaat beslag leggen op de bankrekening van Homburg. Een aantal voormalig managers meent dat ze niet op de juiste wijze zijn afgekocht.

Canada
Homburg is een van de grotere aanbieders van vastgoedparticipaties in Nederland, en haalde in de afgelopen zeven jaar driehonderd miljoen euro aan belegd vermogen op dat voornamelijk in Canada en Duitsland in vastgoed is geïnvesteerd.

Het bedrijf van Homburg is de enige Nederlandse aanbieder die beursgenoteerd is. Sinds enkele maanden is de verkoop van nieuwe beleggingen echter compleet stilgevallen.

Koers
De koers van Homburg schommelt momenteel rond 5 euro. Homburg kwam in maart 2006 terug naar de beurs in Amsterdam met de intentie om geld aan te trekken voor expansie. De openingskoers van het vastgoedbedrijf bedroeg 3,65 euro.

Homburg was een oude bekende op de Amsterdamse beurs. Zijn vastgoedbedrijf Uni-Invest werd eind 2002 voor bijna 900 miljoen euro van de beurs gehaald door De Merwede Groep. Homburg zelf was toen al bezig met zijn nieuwe bedrijf, dat ook interesse heeft getoond in de branchegenoot DIM Vastgoed.